Yhdistys

Elävän musiikin yhdistys ELMU ry perustettiin vuonna 1978 pelastamaan helsinkiläinen musiikkielämä. Yhdistys keskittyi järjestämään yhtyeille harjoitus- ja esiintymistiloja, joita ei tuolloin kaupungissa ollut kumpiakaan. Muutamassa viikossa ELMUlla oli kolmisen tuhatta jäsentä ja toimintaa pyöritettiin Eerikinkatu 15:ssa sijaitsevasta toimistosta. ELMU järjesti klubeja mm. KY:llä ja Natsalla. Elokuussa 1979 yhdistyksen tukikohdaksi vallattiin alkoholistien yömajana aikaisemmin toiminut vanha maalivarasto, joka nimettiin Lepakoksi. Loppuvuodesta 1999-2020 vuoden alkuun  ELMU:n päämajana toimi konserttitalo Nosturi, joka tarjosi tilat niin 50 treenavalle bändille kuin 900-päiselle keikkayleisölle.

Tällä hetkellä ylläpidämme treenitaloa Roihupellossa ja etsimme uutta livepäämajaa!

 

Musiikkikulttuurin ja nuorison hyvinvoinnin edistäminen on ELMU:n toiminnan kulmakiviä. Musiikkialan kehitys Suomessa on edennyt siihen vaiheeseen, jossa Elmun kaltaiselle epäkaupalliselle yhteisölle luonteva osa on riippumaton kansainvälisten yhteyksien luonti, musiikkikulttuurin esilletuonti, alan tiedottaminen ja nuorison tarpeiden parempi tyydyttäminen. ELMU:n tehtävä on palvella koko nuorta väestönosaa tarjoamalla sille vaihtoehtoisia tapoja lähestyä kulttuuria ja sosiaalisuutta.

 

Elmu -matkat tarjoaa festari- ja konserttimatkoja reilusti yli 20 vuoden kokemuksella. ELMU tarjoaa monimuotoista vaihtoehto-, ala-, vähemmistö-, main stream- ja underground-kulttuuria. Elmu ja Nosturi näkyivät  ja vaikuttivat  Helsingin musiikki-, nuoriso- ja kulttuurityössä. Elmu taistelee etulinjan etummaisessa poterossa hyvän meiningin puolesta.