Elävän musiikin yhdistys Elmu ry, Caisa ja Skanska aloittavat yhteistyön Helsingin vastaanottokeskusten kanssa
10.06.2016 - 10:46
Miikkulainen

Elävän musiikin yhdistys ELMU ry, Kulttuurikeskus Caisa, Skanska ja Helsingin vastaanottokeskukset aloittavat yhteistyön. Tarkoituksena on avata Elmun Nosturin tilat vastaanottokeskusten muusikoille ja myös verkottaa heitä helsinkiläisten ammattimuusikoiden kanssa.

 

Elmu ry avaa Nostirin salin treenikämpäksi Helsingin vastaanottokeskuksissa asuville muusikoille kesän ajaksi. Projektissa kootaan bändi vastaanottokeskusten asukkaista, ja kutsutaan yhteissoittoon myös Nosturissa harjoittelevia kanta-suomalaisia ammattimuusikoita. Yhteistyö huipentuu elokuussa kaikille avoimeen kenraaliharjoituskonserttiin Nosturissa sekä kutsuvieraskonserttiin Caisassa.

 

Nosturin sali muuttuu treenitilaksi keskiviikosta perjantaihin kesäkuusta elokuun puoliväliin asti. Muusikkojen haku vastaanottokeskuksista on parhaillaan menossa. Bändille on myös kaavailtu taiteellista johtajaa.

 

Idea yhteistyölle lähti Mika ”Nixon” Nikulan ja Caisan kulttuurituottaja Jaana Lindmanin ajatuksesta. ”Annoimme muutamia vapaalippuja Eläkeläisten keikalle. Kun vastaanottokeskusten asukit menivät humppamadon mukana täysillä nauttien, oli fiilis mieletön. Tästä lähti ajatus, että voisimmeko jotenkin enemmänkin auttaa ja mahdollistaa musiikinharrastamista. Tämä on se seuraava askel, mutta jää tuskin viimeiseksi” sanoo Mika ”Nixon” Nikula.

 

Yhteistyöllä toteutetaan myös kansainvälisen musiikkineuvoston musiikkioikeuksien perusajatusta, jonka mukaan jokaisella maailman ihmisellä on oikeus ilmaista itseään ja osallistua. ”Tämä on hieno periaate”, sanoo Caisan kulttuurituottaja Jaana Lindman. ”Vastaanottokeskuksissa on paljon lahjakkaita muusikoita, jotka eivät tällä hetkellä voi toteuttaa itseään musiikillisesti. Haluamme avata heille Helsingin musiikkikenttää tarjoamalla treenitiloja ja mahdollisuuden soittaa yhdessä suomalaisten ammattimuusikoiden kanssa”, Lindman toteaa.

 

"Skanska ja Elmu ovat olleet yhteistyössä pitkään Telakkarannan kehittämisen eri vaiheissa ja tuntui luontevalta lähteä mukaan Elmun ja kulttuurikeskus Caisan kanssa vastaanottokeskusten musiikkiprojektiin. Tämä on konkreettinen tapa edistää vuorovaikutusta eritaustaisten ihmisten välillä ja rakentaa tätä kautta monimuotoista ja hyväksyvää yhteiskuntaa. Tämä sopii hyvin Skanskan vastuullisuustyöhön", sanoo Skanska Oy:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski.

 

Lisätiedot:

 

Elävän musiikin yhdistys Elmu ry

ohjelmapäällikkö Mika ”Nixon” Nikula, 040 523 3110

mika.nikula@elmu.fi

 

Kulttuurikeskus Caisa

johtaja Tomi Purovaara, 040 754 2303

tomi.purovaara@hel.fi

 

Skanska Oy

markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski

040 501 9816

YHTEYSTIEDOT

Jani "Wallu" Valpio (puheenjohtaja):

wallu.hitlantis@gmail.com

Saija Möttönen (vara pj)

 

Hallitus:

hallitus@elmu.fi