Kaivarin konsertti: Elmu ry ja Helsingin juhlaviikot

Elmu ry ja Helsingin juhlaviikot tuovat Kaivopuiston konsertit takaisin juhlavuosien kunniaksi

 

Elävän musiikin yhdistys Elmu ry ja Helsingin juhlaviikot juhlivat merkkivuosiaan täyttämällä Helsingin Kaivopuiston musiikilla sunnuntaina 19. elokuuta 2018. Luvassa on runsas artistikattaus ja kesäistä pikniktunnelmaa 1970-luvulta alkaen järjestettyjen Kaivopuiston Kansanjuhlien ja Juhlaviikkojen perinteikkäiden Kaivarin konserttien hengessä. Ilmaiskonsertin esiintyjät julkistetaan huhtikuussa.

 

40-vuotias Elmu ry sekä tänä vuonna 50 vuotta täyttävä Helsingin juhlaviikot ovat kuluneiden vuosikymmenien aikana antaneet vahvan panoksensa elävän kaupunkikulttuurin kehittämiseen ja monipuolisten musiikkielämysten mahdollistamiseen kaikille helsinkiläisille. Elokuinen Kaivopuiston konsertti juhlistaa tätä matkaa kutsumalla jälleen koko kaupungin yhteen musiikin äärelle.

 

Vuonna 1978 perustettu Elmu ry on laajentanut pääkaupungin musiikkielämää muun muassa Lepakon, Radio Cityn ja Nosturin toiminnan kautta. Kesällä 1968 ensimmäistä kertaa järjestetty Helsingin juhlaviikot on vuosien varrella esitellyt lukuisia uusia artisteja eri puolilta maailmaa ja tarjoillut ainutkertaisia konserttikokemuksia jo useammalle sukupolvelle.

 

Elävän musiikin yhdistys Elmu ry on helsinkiläinen yhdistys, jonka tehtävä on musiikkikulttuurin ja nuorison hyvinvoinnin edistäminen. ELMU ry 40 v. -ohjelmaa järjestetään pitkin vuotta.

 

Helsingin juhlaviikot on Suomen suurin monitaidefestivaali, jota vietetään seuraavan kerran 17.8.–2.9.2018. Ohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan 25.4.2018.

 

Lisätiedot:

elmu.fi

helsinginjuhlaviikot.fi 

 

Vastaava tiedottaja Laura Gottleben, Helsingin juhlaviikot, laura.gottleben@helsinkifestival.fi, puh. 050 468 7243.

Tuomas Finne, Elmu ry:n hallituksen puheenjohtaja, tuomas@elmu.fi , puh. 050 374 0315.

Oskari Vaittinen, Nosturin ohjelmapäällikkö, oskari@elmu.fi, puh. 050 304 444.

 

Kuva Kaivopuiston ulkoilmakonsertista 1980-luvulta, esiintymässä Pelle Miljoona Oy. Kuvaaja: Vesa Oja, HS/Lehtikuva.